Етикетът съдържа информацията за продукта и производителя. Той е задължителна част към продукта. Маркирането, опаковането и етикетирането са част от едно цяло. Етикетът посочва източника, съдържанието, спецификациите, вида, инструкциите за експлоатация, размера и количеството на продукта.
Видове етикети
Етикетите са разделени на основата на пластмаса и целулоза (хартия).
Opaque PP (ПОЛИПРОПИЛЕН) ЕТИКЕТ
Група етикети на базата на пластмаса. Opaque PP е твърд материал за етикети.
Устойчив е на вода, влага, масло, светлина и топлина. Не се разтяга и не се разкъсва лесно. Устойчив е на външни фактори според вида на лепилото. Произвежда се с акрилно, горещо и непермосово лепило. Той се използва широко в козметичната и химическата промишленост.
PE (ПОЛИПРОПИЛЕН) ЕТИКЕТ
Група етикети на базата на пластмаса. PE етикетът е гъвкав материал и не се разкъсва лесно. Устойчив е на външни фактори като топлина и светлина. Печатната повърхност и лепилната повърхност трябва да бъдат коронирани. В противен случай печатът или лепилото не могат да бъдат трайно прикрепени към продукта. Произвежда се акрилно горещо топене, Nonperm, Difreeze лепило. Той се използва широко в козметичната и химическата промишленост.
ПРОЗРАЧЕН PP&PE ЕТИКЕТ
Той е в групата с етикети на базата на пластмаса. Прозрачните етикети се произвеждат от PP и PE материали. Те са етикети, устойчиви на топлина, светлина, вода и влага. Тъй като материалът е прозрачен при прозрачен печат на етикети, под печат се нанася бял грунд. В противен случай печатът приема цвят според цвета на повърхността, където прозрачният етикет е залепен и желаният цвят изчезва върху продукта. Произвежда се с акрилно, горещо и непермосово лепило. Той се използва широко в козметичната и химическата промишленост.
ПОЛИАРТ ПВЦ ЕТИКЕТ
Група етикети на базата на пластмаса. Етикетът от незалепващ полиарт не се разкъсва лесно, не се деформира, устойчив е на вода, влага и топлина. Етикетите се използват главно в тръбни компании, за големи кабелни макари и в производството на желязо и стомана. Етикетът се прикрепва чрез завързване или прикрепване с телче върху продукти.
СИЛВЕРМАТЕН ЕТИКЕТ
Група етикети на базата на пластмаса. Произвежда се от полиестер. Следователно това е много издръжлив тип етикет. Използва се удобно в гореща и студена среда. Това е лесен за носене етикет без разкъсване, който не се влияе от външна среда. Печатната повърхност и лепилната страна са със същия сребърен цвят.
ЕТИКЕТ FILMTYRE
Група етикети на базата на пластмаса. Произвежда се от полипропиленов материал. Те са устойчиви на външни фактори, топлина, светлина, вода и влага благодарение на структурата на филма. Не се разкъсва лесно и не се разтяга. Етикетите Filmictyre са подходящи за залепване към грапави повърхности благодарение на силно плътното им лепило.
Етикетите на Filmictyre се използват широко за залепване към повърхностите на каучук, чували, брезенти, торби с цимент и тежки метални материали.
ЕТИКЕТ ЗА СТЪКЛО
Група на етикети на основата на пластмаса и хартия. Прилепва се към стъкло и подобни плоски повърхности. Те са етикети, които могат лесно да бъдат премахнати, без да оставят следи върху повърхността.
ХАРТИЕН ЕТИКЕТ
Той е най-предпочитаният тип етикет в сектора на етикетите като хартиен етикет. Горната повърхност е гладка лъскава или матова. Те са средно устойчиви на вода, топлина, влага и триене.
ВЕЛУМ ЕТИКЕТ
Той е включен в групата на хартиен етикет. Горната му повърхност е матова и грапава. Повърхността е матова, четците на баркодове могат да четат по-ясно. Те не са устойчиви на вода, топлина и влага. Това не е етикет, подходящ за употреба на открито. Цената е същата като етикетите с покритие. Средната продължителност на употреба варира между 1-3 години. Велум етикетите се използват във всеки сектор.
САНДВИЧ ЕТИКЕТ
Той е включен в групата на хартиен етикет. Те имат светла и гладка повърхност. Състои се от три слоя. Между горната и долната повърхност (носещата повърхност) има лепило от двете страни. Двуслойните етикети се използват за поставяне на много информация с много малък шрифт. Не заемат много място.
Предпочитат се в медицински, фармацевтичен, козметичен сектор.
ВОДОРАЗТВОРИМ ЕТИКЕТ
Той е включен в групата на хартиен етикет. Горната и лепилната повърхност се състоят от специална суровина. След като температурата на водата се повиши над 40 градуса, етикетът започва да се разтваря в горещата вода. Като цяло се предпочита в кухненските продукти. Предпочита се за залепяне към тенджери, тигани, чинии и рециклирани пластмасови материали. Тъй като суровината на етикета се доставя от чужбина, производственият процес е много дълъг.
Водоразтворимият етикет обикновено се предпочита за кухненски приспособления и рециклирани продукти.
S Line Design Studio предоставя на вниманието на своите клиенти богат избор от етикети, изработени по собствен дизайн и предпочитания.