Сублимационен печат

Сублимационен печат и директно разпръскващ (дисперсният) печат вече позволяват постигане на изключителна детайлност с фотографско качество, живи и ярки цветове с неограничени вариации при нюансите.

Сублимационния печат

Изключително дълготраен и издръжлив на всякакъв вид третиране и обработка, но не се прилага върху естествени материали и материи, например 100% памук. Основна характеристика за материала, с който може да се работи, е бял полиестер /трико, шифон, сатен, неопрен, микрофибър, габардин, хастар, ликра и др.

Сублимационният печат стават все по-популярни, защото осигурява по-ярки цветове като и дълготраен и миещ се печат. Благодарение на съвременните цифрови технологии процесите на сублимационен печат са базирани на прехвърляне, чрез софтуерна програма RIP. По този начин първоначално визуализациите се подготвят в компютърната среда. Тези процеси са последвани от изпращане до печатащата машина, прехвърляне и сушене. Според желания резултат материалът се изпраща до резачка и придобива окончателната си форма.

Директно разпръскващият (дисперсният) печат

По-бърз в сравнение със сублимационния печат.
Друга важна разлика на дисперсния печат е, че не е необходима предпазна покривна хартия. Тя се използва за защита на материала от разпръскващи мастила и нежелани ситуации.
И двете техники дават висококачествени резултати. S Line Design Studio винаги след като се съобрази с нуждите на своите клиенти и направи изчисления на разходите, предлага най-доброто решението на най-добрата цена.