Офсетов печат

Техниката офсетов печат се използва обикновенo за отпечатване на книги, вестници, списания, брошури, фактури, визитки и картонени опаковки.Благодарение на техниките за офсетов печат, дигитален печат, ситопечат S Line Design Studio осигурява печат върху всички гладки повърхности. Тук ще изработим Вашите визитни картички, въртящи карти, кубчета за бележки, папка с джоб, етикети, брошури, бележници, стикери, флаери и дипляни с перфектно качество!

Офсетов печат Пловдив – печат върху всички гладки повърхности.

Офсетов печат

Офсетов печат открит през 1904 г. от американеца Ира У. Рубел, e техника на печат, използвана обикновено за печат върху хартиени повърхности. Днес се използва за отпечатване на книги, вестници, списания, брошури, фактури, визитки и картонени опаковки.
Името на компенсирането е предадено на нашия език от английски с думата “OFF-SET”. Това означава, че мастилото преминава през хартията косвено през каучук. Възможно е да се отпечатва върху всякакъв вид материал до определена тежест хартия. При офсетовия печат, който е най-широко използваната техника за печат, изображението, подготвено на компютър първо се прехвърля върху метална (алуминиева) форма и след това тази форма се прикрепя към печатащата машина.

Дигитален печат

Техниката за отпечатване на изображения или текстове в цифров носител върху различни материали се нарича дигитален печат. Дигиталният печат е само един от многото различни методи, които ви позволяват печатате върху различни материали. Дигиталният печат, който обикновено се предпочита за печат върху малък мащаб, е по-скъп, но по-бърз метод в сравнение с офсетовия печат.